Wisselen borstimplantaten
Het lichaam reageert op de prothese door een dun bindweefsellaagje (kapsel) rondom de prothese te vormen. Dit gebeurt bij iedereen en is normaal. Soms reageert het lichaam te sterk en wordt er een vrij stug en hard kapsel gevormd. De prothese wordt dan door het kapsel tot een harde bol gevormd. Deze kan gevoelig en pijnlijk zijn en er onnatuurlijk uit zien. Het betekent niet dat de prothese wordt afgestoten of dat er een infectie is opgetreden. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt. Het komt wel voor dat er een verschil in kapselvorming is tussen twee borsten van dezelfde patiënt.
De borstprothesen die worden gebruikt voldoen aan alle eisen die door de Inspectie van de Volksgezondheid zijn gesteld. De kans op kapot gaan of doorlekken is door de hoge kwaliteit van deze goedgekeurde prothesen zeer klein. De laatste jaren is de kwaliteit van de borstprothesen enorm verbeterd.
Indien het toch noodzakelijk is dat uw borstprothesen worden verwisseld dan zal dit in principe gebeuren via het oude litteken (onder de borst, in de borstplooi).